SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır?

 

SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır?

SEO hakkında bilgi vermek için hazırladığım bu yazımda sizlere “Seo nedir”, “Seo nasıl yapılır” ve “Seo ayarları” gibi sorularınıza cevap vermeye çalıştım. Oldukça detaylı ve kapsamlı bir yazı olduğu için dikkatli bir şekilde okumanız sizin faydanıza olacaktır. Daha fazla uzatmadan konumuza geçelim.

SEO Nedir?

SEO, arama motoru optimizasyonu olarak bilinir. İnternet sitelerinin Google, Yandex, Yahoo, Bing gibi arama motorlarında daha üst sıralarda görünmesi için yapılan çalışmaların tamamına SEO denir.

SEO açılımı, Search Engine Optimization olarak geçmektedir. Bu kelimelerin baş harflerinden ise o çok duyduğumuz SEO kelimesi ortaya çıkmaktadır. Search Engine Optimization kavramının dilimizdeki karşılığı ise arama motoru optimizasyonu olarak geçmektedir.

SEO çalışması, bir kez yapıldıktan sonra bir daha yapılmasına gerek olmayan bir şey değildir. SEO sürekli bir şekilde internet sitesine uygulanması gerekir. Sitenize gelen trafiğe düzenli bir şekilde içerik sunmanız gerekir.

Yazımızın devamında SEO Nedir sorunuza detaylı bir şekilde cevap alacaksınız. Yazıda bulamadığınız tüm soruların cevaplarını yorumlardan bölümünden bize sorabilirsiniz. En kısa sürede sorularınıza cevap vereceğiz. Sık sorulan sorular ise yazının sonundaki alt başlık altında yer almaktadır.

SEO Ne Demek?

SEO, arama motoru sonuç sayfalarında (SERP) internet sitelerinin daha üst sıralara gelmesi için yapılan çalışmalar bütünüdür. Bu çalışmalar birçok farklı işlem gerektirir. Tüm bunlar başarılı ve doğru bir şekilde bir araya getirildiğinde SEO çalışması yapılmış olur.

SEO optimizasyonu birçok farklı faktör belirleyici olur. Sitenin başlığından tutun, içeriklerin kalitesine kadar, buradan tutun, sosyal medya çalışmalarına kadar arama motoru sonuç sayfasındaki performansı etkileyen birçok işlem yapılır.

SEO Neden Yapılmalıdır?

Günümüzde insanlar bir şeye ihtiyaçları olduğunda Google arama motoruna danışırlar. Buraya merak ettiği bir soruyu yazarlar. (Tıpkı sizin “seo nedir” yazısını yazdığınız gibi.) Daha sonra ilk olarak üst sıralarda çıkan sonuçlara tıklayarak bilgi almaya çalışırlar. SEO bilgisi ile Google veya diğer arama motorlarında anahtar kelimede internet siteleri üst sıralama yükselmek mümkündür.

Organik arama trafiği için internet siteleri arama sonuçlarında üst sıralarda yer almalıdır. Çünkü sayfanız ne kadar yüksek sıralarda bulunuyorsa o kadar çok tıklama alır. Tıklama aldıktan sonra internet sitenize dönüşümü fazla olacaktır. Örneğin bir ürün satışı yapan internet siteniz varsa tıklamalar sizin için yeni bir müşteri anlamına gelebilir. Bu sayede SEO faydaları saymakla bitmez. SEO hizmeti veren bir çok SEO ajansı bulunur. Bu ajanslarda SEO uzmanı olan kişiler sizlere en iyi şekilde SEO danışmanlığı hizmetini sunacaktır. Hizmet almadan önce SEO fiyatı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

SEO öğrenmek sizlere hem internet sitenizin yükselmesinde hem de bir meslek kazanımında yardımcı olur. SEO iş ilanları sitelerini inceleyerek kendinize bir iş bulabilirsiniz. Ancak profesyonel SEO eğitimi almadan bu işe atılmamalısınız. Çünkü SEO oldukça ciddi bir iştir ve yanlış yapılırsa internet siteleri için büyük sorunlar oluşabilir.

SEO Nasıl Yapılır?

İnternet sitenizin trafiğini arttırmak için birçok farklı yol vardır. Bunlardan biri de organik arama trafiği çekmektir. Günümüzde kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen arama motoru Google olmaktadır. Bu nedenle uygulanması gereken SEO tekniklerini de Google belirler. SEO hizmeti satın aldığınız bir firma size hizmet sağlarken Google’ın uygulamış olduğu kurallar dahilinde işlem yapar. SEO çalışmaları da genel olarak Google arama motoru için yapılır. SEO'nun nasıl yapıldığını bilmiyorsanız internette birçok SEO dersleri bulunmaktadır. Bunlardan yararlanabilirsiniz. Eğer siteler için faydalı olan SEO ücretsiz bir şekilde yaptırmak istiyorsanız yazımızı inceleyin.

Google, her zaman popüler ve kaliteli internet sitelerine arama motoru sonuç sayfalarında öncelik vermiştir. Bu siteleri her zaman daha üst sıralarda tutmuştur. Yapılacak doğru SEO analizi ve çalışmaları ile birlikte sizin internet siteniz de popüler ve kaliteli siteler arasına girebilir. SEO nasıl yapılır sorusunun cevabını ve SEO teknikleri bilgilerini size vermeye çalıştık. Aklınıza takılan anlamadığınız bir kısım bulunursa yorumlar bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Site İçi SEO Nasıl Yapılır? On Page SEO Nasıl Yapılır?

Search Engine Optimization (SEO), oldukça kapsamlı bir işlemler bütünüdür. Bir internet sitesi sahibi olduğunuz SEO ayarları yaparken ilk olarak site içinden başlamanız gerekir. Site içi SEO, arama motoru sonuçlarında oldukça büyük etkiler ortaya çıkarır. Site İçi SEO, İngilizce karşılığı ile On Page SEO olarak da bilinir. Yazımızın bu bölümünde Site İçi SEO Nasıl Yapılır ve On Page SEO Nasıl Yapılır hakkında biraz bahsedeceğiz.

Site içi SEO, bir internet sitesinde bulunan ögeleri optimize etmeye yarayan bir çalışmalar bütünüdür. Site dışı SEO olarak bilinen çalışmaların dışında arama motoru sonuçlarında daha üst sıralamalara yükselmek için gerekli olan işlemleri kapsar. Site İçi SEO, internet sitenizdeki bir sayfanın içeriğini olduğu kadar HTML kaynak kodunu da arama motorları için optimize etmenize olanak tanır.

Site İçi SEO çalışmaları, arama motorlarının bir sayfada bulunan içeriği yorumlaması için yardımcı olur. Aynı zamanda arama motorları kadar kullanıcılara da sayfa içeriğini yorumlaması ve istedikleri bilgilere çabuk ve kesin bir şekilde ulaşmalarına olanak sağlar. Kısaca bir açıklama yapacak olursak On Page SEO, arama motorları tarafından ziyaret edilen sitenin, ziyaretçilerin bu sayfada ne göreceğini, aldıkları bilgilerin ne kadar yararlı olacağını anlamasını sağlar. Anlayacağınız site içi SEO çalışmaları yürütürken amaç her zaman arama motorlarına sitemizin kaliteli ve ziyaretçilerin yararlanabileceği bir sayfa oluşturduğumuzu kanıtlamaktır.

Şimdi gelelim asıl sorumuza: Site içi SEO Nasıl Yapılır? Arama motoru sonuç sayfasında üst sıralara çıkmak ve trafiğinizi artırmak için dikkat etmeniz gereken birkaç sayfa içi ögeye göz atalım:

Başlık Etiketleri (Title Tag)

Google ve diğer arama motorları, bir sayfanın gerçek adını daha iyi anlamak için çabalarken (yazı içeriğinizde sıralamak istediğiniz başlıklar da buna dahil olmak üzere) başlık etiketleri sayesinde bunu yapar. Sayfa içeriğinizde bulunmasını isteyeceğiniz anahtar kelimeleri en iyi ve en etkili koyabileceğiniz yer, sayfada bulunan başlık etiketidir. SEO üst sıra için gereklidir ve başlık etiketleri ile SEO puanınızı arttırabilirsiniz.

Başlık etiketi, bir tarayıcıdan internet sitesine giriş yaptığınızda sekmenin adının bulunduğu kısımdır. Alttaki görselde işaretli olan yer, bu sayfanın başlık etiketidir. Başlık etiketi bir meta etiketi ile sayfanın HTML kaynak kodu ile düzenlenir.

Google’ın doğru SEO için istediği başlık etiketinin uzunluğu değişiklik gösterir. Çok bilinen bir hata olarak herkes karakter sayısına göre başlık etiketi ayarlamaya çalışır. Ancak Google karakter sayısına değil piksel boyutuna bakar. Örneğin “i“ harfi ile “m” harfi arasında büyük bir fark vardır. Neredeyse biri diğerinin üç katı genişliğindedir. Google da karakter sayısı yerine genişlik boyutuna bakmaktadır.

Başlık etiketi seçimi yaparken ilk olarak dikkat etmeniz gereken piksel boyutu olmalıdır. Google’ın başlık etiketi için istediği 580 piksel boyutudur. Ancak piksel boyutunu her zaman hesaplayamayacağınız için genel olarak 55 – 60 karakter kullanmak yeterli olacaktır. Mümkün olduğunca temel anahtar kelimeleri başlıkta geçirmeye çalışın. Gereksiz hiçbir ifadeye yer vermemeye dikkat edin. Başlık etiketi, arama yapan potansiyel ziyaretçinin ilk göreceği yazı olacağını aklınızda bulundurun. Başlık etiketinizin tıklanabilir bir içerikte olmasına önem verin.

Örnek Başlık: SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır – Sosyal Medyanın Sesi

Not: WordPress kullanıcıları için SEO eklentileri ile başlık etiketi kullanıcının istediği gibi düzenlenebilir. Yoast SEO, All In SEO gibi uygulamalar başlık etiketini karakter sayısına göre düzenler. Ancak Rank Math SEO eklentisi başlık etiketinin uygun olup olmadığı kontrol ettiğinde size bilgi verirken karakter sayısına değil piksel boyutuna göre bilgilendirme yapar. Rank Math SEO eklentisini WordPress tabanlı internet sitenize kurarak başlık etiketinizi Google’ın istediği gibi düzenleyebilirsiniz.

Meta Açıklamaları (Meta Description)

Her ne kadar kullanıcılar ilk olarak başlık etiketini görse de arama motoru sonuç sayfasında meta açıklamaları da kişinin ilk gördüğü şeylerden bir tanesi olmaktadır. Meta açıklamaları da tıpkı başlık etiketleri gibi HTML kaynak kodunda bulunan bir meta etiketi sayesinde düzenlenebilir. Sayfanızın içeriğinde ne bulunduğu hakkında tüm bilgileri meta açıklamasına ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki görselde işaretli yer meta açıklamasıdır.


Google, arama motoru sonuçlarında her zaman sizin belirlediğiniz meta açıklamasını göstermez. Bazen kendi algoritmasına göre belirlediği sayfanın ziyaretçilere en çok yararlı olacağını düşündüğü bir kısmı gösterir. Ancak yine de siz meta açıklamanızı en iyi şekilde olduğunu bildiğiniz gibi düzenlemelisiniz.

Meta açıklamasının içinde anahtar kelimenizi bulundurmanız gerekir. Anahtar kelimenizi başlık etiketinden sonra ekleyebileceğiniz en iyi ve en etkili yerdir. Meta açıklaması da piksel boyutuna göre düzenlenmelidir. Google’ın meta açıklaması için istediği piksel boyutu 920px olmaktadır. Bu da ortalama 155 – 160 karakter aralığında bir meta açıklamasının site içi seo için etkili olacağını gösterir.

Örnek Meta Açıklaması: SEO, Arama motoru optimizasyonu olarak ifade edilen internet sitelerinin Google arama sonuçlarında üst sıralara çıkmasını sağlayan çalışmalar bütünüdür.

İçerikler

Site İçi SEO çalışmalarında en önemli olan kısımlardan bir diğerine de içerik diyebiliriz. İnsanlar internet sitenize girdikten sonra onların ihtiyaçlarını giderecek içerikler sunmalısınız. Google, arama motoru sonuçlarında kullanıcıya en yararlı içeriği sunan sayfayı en yüksek sıralarda göstermektedir. Bu nedenle kaliteli içerik her zaman sitenizi SEO açısından olumlu etkileyecektir. Site içeriğinizi düzenlerken birkaç belli başlı noktaya dikkat etmeniz gerekiyor:

·        Benzersiz İçerik: Öncelikle sitenize bir yazı oluşturduğunuzda bu yazının başka hiçbir internet sitesinde olmaması gerekiyor. Tamamen özgün ve kendi cümleleriniz ile oluşturmalısınız. Google algoritmasının kopya içeriklere çok ciddi yaptırımları vardır. Kopya içerik bulunan internet sitelerinin arama motorunda engelleme ihtimali bile yüksektir. SEO odaklı içerik her zaman internet sitesini Google'da itibarlı bir hale getirir. Sayfanızdaki içeriğin benzersiz içerik ve SEO uyumlu makale olmasına dikkat edin. Bunları nasıl yazacağınızı bilmiyorsanız SEO metin yazarlığı yapan kişilerden destek alabilirsiniz.

·        Kelime Sayısı: Kelime sayısı çok etkili bir faktör değildir. Ancak içerik ne kadar uzun olursa o kadar da etkisi olmaktadır. Tabii burada atlanılan bir durum var. Asıl önemli olan içeriğin uzunluğu değildir, içeriğin kalitesidir. Gereksiz cümleler ve aynı şeylerin tekrar tekrar anlatılması ile uzatılan içerik, kalitesiz bir içerik olur. İçeriğin her kelimesi işe yarar olmalıdır. İçeriğinizi düzenlerken 300 kelimede her şeyi anlatabiliyorsanız bunu 500 kelimeye çıkarmaya çalışmayın. Çünkü cümleleriniz birbirini tekrar edecek ve içerik kalitesini düşüreceksiniz.

·        Kalın Yazı: Yazı içeriğinde önemli olarak gördüğünüz noktaları kalın olarak yazabilirsiniz. Bizim yazımızda da gördüğünüz gibi önemli noktalar altı çizilmiş edasıyla kalın harfler ile yazılmıştır. Bu kullanıcının merak ettiği noktalara gözünün ilişmesini sağlar. Böylece kullanıcı sayfada daha uzun süre kalır ve sitenize dönüşüm sağlamış olursunuz.

Resim Optimizasyonu (Image Optimization)

Resimler, internet sitelerinde önemli bir yer oluşturmaktadır. Özellikle haber ve blog tarzı sitelerde resimler oldukça ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle resim optimizasyonu dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Resim optimizasyonu site hızını etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesidir. Site hızını istenilen seviyede tutmak resimlerinizin dosya boyutunun düşük olması gereklidir. Öne çıkarılmış görsel olarak bilinen resimlerin boyutlarının 50 kB’yi geçmemesine dikkat edin. 300 x 250 bir alanı kaplayan resmin boyutunun 300 x 250 olmasına dikkat edin. Çoğu zaman kapladığı alandan daha büyük boyuttaki görseller tercih edilir. Bu da site ziyaret edildiğinde daha yüksek sayfa boyutu meydana getirir ve site hızını olumsuz yönde etkiler.

Resimlerin site içi SEO’ya bir diğer etkisi de alt etiketi kullanımıdır. Arama motorlarını kullanarak görsel aramadan da organik arama trafiği çekebilirsiniz. Bunu da resimlerinize ekleyeceğiniz alt etiketler sayesinde yapabilirsiniz. Resimlerinizi sayfaya çağırdığınız HTML koduna “alt” etiketi ekleyerek bunu gerçekleştirebilirsiniz. Alt etiketine anahtar kelimelerinizi girmelisiniz. Ayrıca resim dosyasının adı da alt etiketiniz ile aynı isimden oluşursa daha etkili olur.

Örnek: <img src=”img/seo-nedir.jpg” height=”300px” width=”250px” alt=”SEO Nedir”>

Örnekteki gibi img kodu ile sayfanıza çağırdığınız görsele alt etiketi ekleyebilirsiniz. WordPress tabanlı internet sitelerinde ise alt etiketi eklemek daha kolaydır. Resmin üzerine tıklayarak ayarlara gittiğinizde sağ taraftaki bölmede alt etiketi ile ilgili yere anahtar kelimenizi girebilirsiniz.

SEO Link Yapısı

Sitenizin SEO link yapısı, hem izleme açısından hem de paylaşılabilirlik bakımında oldukça önemli bir yer tutar. Daha kısa ve açıklayıcı URL adreslerinin kopyalanması ve yapıştırılması daha basit olur. URL adresinize çok sayıda anahtar kelime sıkıştırmaya çalışmayın. Öncelikli anahtar kelimenizin URL adresinizde bulunması yeterli olacaktır. Mümkün olduğunca kısa ve açıklayıcı bir URL oluşturmaya çalışın.

Bir diğer konuda mecbur olmadığınız sürece URL adreslerinizi değiştirmeyin. URL adresinizin internet sitenizi olumsuz etkilediğini düşünmüyorsanız onları değiştirmeyin. Eğer değiştirmeniz gerekiyorsa bile uygun yönlendirme türünü kullandığınızdan emin olun. URL değişimlerindeki en iyi yönlendirme türü 301 olarak bilinir.

Sayfa Hızı Optimizasyonu (Page Speed Optimization)

Bu konuyu sizin üzerinizden anlatmak istiyorum. Öncelikle kendinizin bir ziyaretçi olduğunuzu düşünün. Bir web sitesine giriş yapmaya kalktığınızda çok ağır yüklendiğini fark edersiniz. 7 saniye, 8 saniye derken sayfa açılmak bilmez. Ne düşünürsünüz? Eğer bu durumdan şikayetçi olmuyorsanız sabrınıza hayran kaldığımı belirtmek isterim. Ancak internet üzerindeki birçok kullanıcı sayfa hızı optimizasyonu konusunda katı davranır.

Bazı verilere göre 3 saniye içinde açılmayan sayfalar %40 oranında ziyaretçiler tarafından terk edilir. Sayfa hızının SEO açısından da önemi vardır.

Arama motorları sayfadaki verileri çok kısa bir sürede toplar. Bu nedenle sayfa hızınız yavaş olduğunda tüm verileri toplamadan sayfanızdan ayrılmış olabilir. Aynı zamanda yavaş açılan sitelerin itibarı arama motorlarının gözünde düşebilir. Sayfa açılış hızınızın yavaş olması kullanıcıların sitenizi ziyaret etmesinin önüne geçebilir. %40’lık bir ziyaretçi kaybı sizi büyük bir şekilde etkileyebilir.

Sayfa hızı birçok farklı internet sitesi sayesinde ölçülebilmektedir. Biz size en iyi site hız testi aracı sitelerini önereceğiz. Sayfa hızınızı ölçmek için GTMetrix, WebPageTest ve Google PageSpeed Insights araçlarını kullanabilirsiniz.

Site İçi SEO Dikkat Edilmesi Gerekenler

Site İçi SEO, arama motoru optimizasyonu için önemli bir yer taşıyor. Ancak her işlemin doğru yapılması da gerekir. En önemli site içi seo çalışmalarından yukarıda bahsettik. Genel olarak site içi SEO çalışmalarında dikkat etmeniz gereken belli başlı hususları maddeler halinde vermeye çalıştık.

·        Alan adınızın yaşı, sitenin geçmişi ve alan adı kayıt süresinin kaç yıllık yapıldığına dikkat edin. Yaşlı internet siteleri daha otoriter olur. Ayrıca bir yıllık kayıt yapılan internet sitelerine göre daha uzun kayıt yapılan alan adları Google tarafından daha önceliklidir.

·        İnternet sitenizin kara listeye girip girmediğini kontrol edin.

·        İnternet sitenizin hosting sağlayıcısının kalitesi, lokasyonu ve güvenliğine dikkat edin. Türkiye’den ziyaretçi topluyorsanız Türkiye lokasyonlu bir hosting kullanın. Hızlı ve güvenilir olması da önemli olan diğer özelliklerdendir.

·        Sitenizin yazılım altyapısı kaliteli olmalıdır. W3C standartlarına uygun şekilde optimize edilmelidir. Temiz bir kod diliyle yazılmalıdır. SEO dostu olması da oldukça önemlidir.

·        Site arayüz tasarımı kullanıcının gözüne hitap etmelidir. Aynı zamanda kullanıcının istediklerini bulabilmesi için kullanışlı olmalıdır.

·        Site tasarımınız mobil uyumlu (responsive) olmalıdır. Günümüzde internet kaynağının büyük bir çoğunluğu mobil cihazlardan sağlanmaktadır. Bu nedenle yalnızca masaüstü uygulamaları için site tasarımı oluşturmak ziyaretçilerinizi kaçırır.

·        SSL sertifikasına sahip olun.

·        Site içeriklerinin ve resimlerin özgün olmasına dikkat edin.

·        Site içeriklerinde kelime sayısı, imla kurallarına uygunluk ve kullanıcının aradığını bulmasına yardımcı olmasına dikkat edin.

Site Dışı SEO Nasıl Yapılır? Off Page SEO Nasıl Yapılır?

Site Dışı SEO (Off Page SEO), arama motoru sonuçlarında üst sıralara çıkmak için yapılan sitenin içinden ziyade dışında yapılan çalışmalar bütününe verilen isimdir. Site dışı SEO çalışmalarında genel olarak SEO backlink oluşturmak, sosyal medyada yer edinmek gibi işlemler yapılır.

Geri Bağlantılar (Backlink)

Backlinkler (geri bağlantılar), Google arama motoru optimizasyonunun temelini oluşturuyor. Geri bağlantılar Off Page SEO için oldukça kritik bir çalışmadır. Siteniz için backlink oluşturmaya başlamadan önce farklı bağlantı türlerinin yanı sıra web sitenize giden bağlantıların arasında farklı anlamanız gerekir. Üç tür farklı bağlantı vardır:

·        Doğal bağlantılar: İnternet sitenize hiçbir çalışma yapmadan gelen bağlantılara doğal bağlantılar denir. Sitenizdeki benzer bir içerik hakkında kendi sitesine yazı yazan biri sizin sitenize bağlantı verebilir. Bu şekilde doğal bağlantı kazanırsıınz.

·        Dahili bağlantılar: Web sitenize gelen dahili bağlantılar, genel olarak reklam kampanyası yoluyla, insanların içeriğinizi keşfetmesine yardımcı olan birkaç paylaşımla gelen bağlantılardır. Bu bağlantıyı kendiniz oluşturmuş olsanız bile oldukça değerlidir.

·        Oluşturulmuş bağlantılar: İnternet sitenize dizinlerden, forumlardan, haber sitelerinde, blog sitelerinden vb. gelen bağlantılara oluşturulmuş bağlantılar denir. Bu bağlantılar diğerlerine göre daha az tercih edilmelidir. Çünkü oluştulmuş bağlantılar, spam sayfalardan ya da link çöplüğü dönmüş sitelerden alındığında sizin sitenizi de Google algoritması tarafından spam sayılmasına neden olabilir.

Sosyal Medya

Site Dışı SEO için en etkili faktörlerden bir tanesi sosyal medya kullanımıdır. Sitenizde paylaştığınız tüm içerikleri Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Tumblr, Pinterest, Reddit vb. gibi sosyal medya platformlarında paylaşarak hem ziyaretçi çekebilir hem de geri bağlantı kazanabilirsiniz. Hashtag kullanmak daha fazla kişiye ulaşmanıza olanak tanıyabilir.

Sosyal medya pazarlaması ile birlikte markalar dünyanın her yerine ulaşabilir bir konuma gelebiliyorlar. Günümüzde işletmeler için sosyal medya kullanımı oldukça önemli bir pazar sağlıyor. SEO ve sosyal medya bir arada kullanıldığında çok güçlü etkiler sağlayabiliyor.

Adwords Reklamları

Sitenizin reklamını yaparak ziyaretçi kazanabilirsiniz. SEO ve Adwords bu konuda birlikte iyi bir ikili olmaktadır. Çok fazla ziyaret edilen siteler, Google tarafından daha çok ön plana çıkartılır. Aynı zamanda Google Adwords ile reklam verdiğinizde istediğiniz kelimede en üst sırada yer alacaksınızdır. Ancak sizinle birlikte reklam veren birçok şirket olacağı için uygun anahtar kelimeler seçmelisiniz.

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

SEO analizi hem rakip siteler hem de kendi siteniz için yapılabilir. SEO analizi için birçok farklı kullanabileceğiniz araç vardır. Bunlara biraz değinmek istiyoruz:

·        Google Trends: Google’da en çok aranan (trend) kelimeleri bulmanıza ve buna göre içerik üretmenizi sağlar. Kelime analiz aracı olarak kullanılabilir.

·        Keyword Planner: Bir konu hakkında bir içerik oluşturmaya karar verdiğinizde öncelikli anahtar kelimenizi arama motorlarında en çok aratılan şeklinde ve bu sırayla düzenlemeniz için size bazı bilgiler verir. Kelime analiz aracı olarak kullanılabilir.

·        Search Console: Siteniz hakkındaki birçok şeye buradan ulaşabilirsiniz. Sitenize gelen iç bağlantılar, sitenizden giden dış bağlantılar gibi bilgilerin yanı sıra sitenize hangi organik arama sonuçları ile trafik gelmiş, kaç kez gösterilmiş ve kaç kişi tıklamış gibi birçok veriye de ulaşabilirsiniz.

·        Ahrefs: Sitenize gelen backlinkleri en iyi şekilde inceleyebileceğiniz backlink analiz aracıdır.

·        Semrush: Sitenize gelen backlinkleri en iyi şekilde görebileceğiniz backlink analiz aracıdır. 

SEO Nedir başlıklı yazımız hakkında merak ettiğiniz bir soru varsa yorumlar bölümünden bize sorabilirsiniz.

Etiketler: seo bilişim, seo fiyat hesaplama, seo forum, seo google, seo geliştirme, seo örnekleri, seo pazarlama, seo paketi, seo reklam hizmetleri, seo şirketleri, seo süreç, seo ücretleri

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır?
SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır?
SEO nedir? SEO hakkında herşey.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCdHawh5hTFYoeay1xfig6-4TkEbnwzdJSBsc9Kbd_faBGn7gNSU9ZaE7xRM0HEhY2JY9WztAjDUZap4qTBrJzEzvriJHy6kC5z339BdqpGZKzLJ1jwBIgWjyVganzeHl2T2BXbMph36c/s16000/seo+nedir+seo+nasil+yapilir.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCdHawh5hTFYoeay1xfig6-4TkEbnwzdJSBsc9Kbd_faBGn7gNSU9ZaE7xRM0HEhY2JY9WztAjDUZap4qTBrJzEzvriJHy6kC5z339BdqpGZKzLJ1jwBIgWjyVganzeHl2T2BXbMph36c/s72-c/seo+nedir+seo+nasil+yapilir.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/09/seo-nedir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/09/seo-nedir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu