Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

 


Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

Sevgili Sosyal Medyanın Sesi takipçileri, anahtar kelime araştırması hakkında hazırladığım bu yazıda anahtar kelime araştırması nasıl yapılır ve anahtar kelime araştırması nedir gibi soruların cevabını vermeye çalıştım.

Anahtar Kelime Nedir?

Anahtar kelime, web sitelerinin, yazıların, resimlerin, videoların ilişki halinde olduğu bir veya birden fazla kelimeden oluşan sözcük gruplarıdır. Kullanıcılar, arama motorlarında arama yaparken en iyi içeriğe ulaşmak ister. Site sahipleri de bu içeriği kullanıcılara sunmak için kullanıcının konu hakkındaki en çok arattıklarını yazılarının anahtar kelimesi olarak belirler. Bu da arama motorları ile kullanıcıya ulaştırılır. SEO için anahtar kelimeler önemli bir yer taşır. SEO Nedir öğrenmek için önerilen yazıyı okuyabilirsiniz.

Önerilen Yazı: SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır?

Anahtar Kelime Araştırması Nedir?

Anahtar kelime araştırması, bir konu hakkında kullanıcıların arama motorlarında en çok arattığını bulmaktır. Bir SEO aracıyla hedef anahtar kelimeleri bularak yazı içeriğinde bunu kullanmaktadır. Anahtar kelime araştırması, SEO pazarlama stratejinizin en önemli aşamasıdır. SEO uyumlu makale nasıl yazılır öğrenmek için önerilen yazıyı okuyabilirsiniz.

Önerilen Yazı: SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Anahtar kelime seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken başlıca nitelik arama hacmidir. Arama hacmi, bir anahtar kelimenin kullanıcılar tarafından ne kadar aratıldığına yönelik bilgi verir. Yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeleri kullanmak sizin internet sitenize her zaman daha çok ziyaretçi çekmenizi sağlar. Ancak bu sizi aldatmasın. Bazı anahtar kelimeler çok güçlüdür bu nedenle kullanmanız tavsiye edilmez. Örneğin, “spor ayakkabı” anahtar kelimesinde üst sıralara çıkmanız neredeyse imkansızdır. Bunun yerine “44 numara beyaz spor ayakkabı adidas” gibi uzun kuyruklu anahtar kelimeleri tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Arama hacminin düşük olması da anahtar kelimenin kötü olduğu anlamına gelmez. 1000 kişinin arattığı bir anahtar kelimede birinci sıraya gelmek bile internet sitenize çok sayıda trafik çekmenize olanak tanır.



Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinde birçok anahtar kelime aracı bulunmaktadır. Keyword tool olarak bilinen bu araçların bazıları diğerlerine göre daha çok ön plana çıkmaktadır. En iyi anahtar kelime araçları listesini aşağıda derledik.

1- Ahrefs

Profesyonel bir anahtar kelime aracı arıyorsanız Ahrefs en iyi örnek olacaktır. Ahrefs ile yalnızca anahtar kelime araştırması değil sitenizin SEO araştırmaları hakkında tüm her şeye ulaşabilirsiniz. Bağlantı oluşturma, içerik önerileri, sıralama takibi ve daha fazlasına olanak tanır. Ahrefs ücretli bir hizmettir. En ucuz paketi 99 dolardan başlamaktadır.

2- SEMrush

Ahrefs kadar başarılı bir başka anahtar kelime aracı da Semrush oluyor. Ahrefs kadar çok fazla özelliğe sahip olmasa da işinize yarayacaktır. Arama motoru pazarlaması ve tıklama başına maliyet reklamlarına yönelik bir SEO aracıdır. SEMrush’ın da en ucuz paketi 99 dolar olarak belirlenmiştir.

3- Keywords Everywhere

Keywords Everywhere, eskiden ücretsiz bir yazılım olmaktaydı. Artık kredili olarak kullanılan bir anahtar kelime aracı oluyor. SEO aracına bir kelime yazdığında size o anahtar kelime hakkında bilgiler verir. Anahtar kelimenin aranma hacmi, rekabeti, tıklama başına maliyetini gösterir. Girdiğiniz anahtar kelimenin yanında benzer anahtar kelimeler hakkında istatistikleri de belirtir.

4- Ubersuggest

Ubersuggest, bir bakıma Ahrefs ve Moz araçlarının daha basit bir halidir. Rakip internet sitelerinin internet bağlantılarını takip etmenize, anahtar kelimelerinizin sıralama takibini yapmaya ve bazı anahtar kelime araştırması yapmanıza olanak tanır.

5- Keyword Shitter

Keyword Shitter, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir anahtar kelime aracıdır. Bir anahtar kelime arattığınızda size onlarca farklı anahtar kelimenin önerisini yapar. Çok sayıda anahtar kelime kullanmak için kullanışlı bir araçtır.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?
Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMYgrw7G0-nKDEQRouNP0_rJLSjR7ajpqrm4ncpY2Dz38cxfRDW-EAyo_qR_nou-nOx1uz-Ug1dzoHKNMG4MR7eXX6YEn7PBHrcrz18Q9B1IWLlKXCGFkrVz8i4_KYedu1hVRN78EF5Cw/s16000/anahtar-kelime-arastirmasi-nasil-yapilir-2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMYgrw7G0-nKDEQRouNP0_rJLSjR7ajpqrm4ncpY2Dz38cxfRDW-EAyo_qR_nou-nOx1uz-Ug1dzoHKNMG4MR7eXX6YEn7PBHrcrz18Q9B1IWLlKXCGFkrVz8i4_KYedu1hVRN78EF5Cw/s72-c/anahtar-kelime-arastirmasi-nasil-yapilir-2.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/10/anahtar-kelime-arastirmasi-nasil-yapilir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/10/anahtar-kelime-arastirmasi-nasil-yapilir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu