SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

 


SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Merhaba sevgili Sosyal Medyanın Sesi takipçileri, Makale Yazmak hakkında hazırladığım bu yazımda sizlere SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ve Google Uyumlu Makale Nedir sorusunun cevabını vereceğim. Dilerseniz daha fazla uzatmadan konumuza geçelim. İyi okumalar!

SEO Nedir? SEO Neden Gereklidir?

SEO, Search Engine Optimization kelimelerinin baş harfleridir. Arama motoru optimizasyonu olarak bilinen SEO, Google gibi arama motorlarında internet sitelerinin üst sıralarda yer alması için oldukça gereken bir hizmettir. SEO hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız SEO Nedir başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Önerilen Yazı: SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Web sitenize ekleyeceğiniz içeriklerin Google arama motoru algoritması tarafından uyumlu olması gerekir. Çünkü bir internet sitesinin en büyük trafik kaynağı Google’dır. Bu nedenle herkes Google algoritmasına yönelik çalışmalar yapar. Aşağıda başlıklar halinde neler yapmanız gerektiğini anlattık.

1- Makale Uzunluğu

SEO uyumlu makale yazarken ilk olarak dikkat edilmesi gereken konu, yazının kaç kelime olduğudur. Eğer çok fazla otoriter bir siteniz yoksa yazınızın uzun olması Google tarafından beğeni kazanır. SEO uyumlu bir yazı en az 300 kelimeden oluşmalıdır. Ancak bu o kadar da yeterli değildir. Eğer konunuzu saptırmadan, gereksiz cümleler kullanmadan anlatabiliyorsanız kelime sayısını arttırın. Mümkün olduğunda 600 kelime yapmaya çalışın. Sitenizdeki her yazının bu seviyeye gelmesini sağlayın.

Yeni açılan internet sitelerine eklenecek 1000 kelime ve 2000 kelime gibi uzun yazılar eklemek iyi bir başlangıç olacaktır.

2- İç ve Dış Bağlantılar

Yazınıza bağlantı eklemek de gerekli bir işlemdir. Google internet sitelerindeki içerikleri keşfetmek için bağlantıları takip eder. Eğer bir yazı fazla bağlantı alırsa Google o yazıya daha çok ulaşır ve önemli olduğuna karar verir. Örneğin yukarıdaki SEO Nedir kısmında kendi yazımıza bir bağlantı kullandık.

Dış bağlantılar, başka sitelere yazınızdan verdiğiniz linklerdir. Eğer başka site, yüksek otoriteye sahip bir siteyse “dofollow”, düşük otoriteye sahip bir siteyse “nofollow” link vermeniz tavsiye edilir.

3- Anahtar Kelime Yoğunluğu

SEO uyumlu yazı yazarken bir anahtar kelime belirlemesi yapmalısınız. Örneğin bu yazıdaki anahtar kelime “SEO uyumlu makale”dir. 100 kelimelik bir yazıda 3 adet anahtar kelime geçirmeniz gerekir. Buradan anlayacağınız bir makaledeki anahtar kelime yoğunluğu %3 olmalıdır. Anahtar kelimeniz yazınızın başlığında geçmelidir. Meta açıklamanızda da aynı şekilde anahtar kelimeler bulunmalıdır.

4- Başlıklar

Başlıklar da arama motoru optimizasyonu için önemlidir. H2, H3, H4 gibi HTML etiketleri ile başlıkları kullanın. Google arama sonuçlarında eğer anahtar kelimeniz değil de başlığınızdaki kelime aratılırsa o sonuçta çıkma ihtimaliniz vardır. Çünkü Google botları yazı içindeki başlıklara da dikkat eder. Anahtar kelimelerinizi en az bir başlıkta geçirin. Çok uzun bir yazı yazdıysanız iki başlıkta da kullanabilirsiniz.

5- Meta Etiketleri

Google botları, meta etiketlerini kontrol eder. Siz meta etiketlerini her sayfa için doğrudan kontrol edemeyebilirsiniz. WordPress gibi yazılımlarda bunu yapmanızı sağlayan eklentiler vardır. Önerilen yazıda bu eklentileri bulabilirsiniz. Meta başlığı, açıklaması, etiketleri kısmına anahtar kelimenizi eklemeniz gerekmektedir.

Önerilen Yazı: En İyi WordPress SEO Eklentileri

6- Görsel Optimizasyonu

SEO uyumlu makale için görsel uyumluluğu da gerekli bir diğer durumdur. Yazınızın öne çıkarılmış görseli ya da yazı içinde bulunan görsellerin “alt” etiketine anahtar kelimenizi ekleyin. Böylece Google görsel arama sonuçlarında anahtar kelimeniz aratıldığında sizin siteniz çıkabilir. Daha etkili bir çözüm için görsel dosyasının isminde de anahtar kelimenizi geçirebilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRURCfO73nYS-FCwVZAPWhz0Bd_32QpNsen3kTogKju-lqGGyjbFcBURB7rvHnoGvJOSAK_WHxxYmI3tokKTrk5MysHPQFl0sBYy6bYTMptp5EujPs4lZ1wdWSWaSGocQU4JgqGVSmJg0/s16000/seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRURCfO73nYS-FCwVZAPWhz0Bd_32QpNsen3kTogKju-lqGGyjbFcBURB7rvHnoGvJOSAK_WHxxYmI3tokKTrk5MysHPQFl0sBYy6bYTMptp5EujPs4lZ1wdWSWaSGocQU4JgqGVSmJg0/s72-c/seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir.png
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/10/seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/10/seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu