Site Hızı Performansı İçin Hosting Ne Kadar Önemlidir?

 


Site Hızı Performansı İçin Hosting Ne Kadar Önemlidir?

Artık hızlı bir web sitesi, genel bir kural haline gelmiştir. Kullanıcılar bir internet sitesini ziyaret ettiğinde onlardan dönüşüm isterseniz onlara hızlı bir site sunmalısınız. Sizler için hazırladığım bu yazıda çok sorulan bir soru olan site hızı performansı için hosting ne kadar önemlidir sorusu üzerinde duracağım.

Hızlı Hosting Kullanmak Neden Önemlidir?

Hosting hizmeti satın aldığınız firmanın kullandığıı sunucular, internet sitenizin tarayıcılara ne kadar hızlı (veya ne kadar yavaş) yükleneceğinin bir numaralı belirleyicisidir. Web sitenizin açılış süresini hızlandırmak için birçok farklı yöntem uygulaması yapabilirsiniz. Ancak sahip olduğunuz internet sitesi yavaş ve kalitesiz bir sunucuda yer alıyorsa ne kadar çok yöntem kullanırsanız kullanın yine de siteniz yavaş bir açılış hızına sahip olacaktır.

İnternet sitelerinin yavaş açılmasının nedenleri vardır. Bir kullanıcı bir internet sitesini giriş yaptığında karşısına gelen her dosyayı aslında tek tek tarayıcısına indirmektedir. Sunucuda bulunan CSS, JS, HTML, resimler ve videolar için tek tek istekte bulunur. Eğer web sitenizin sunucusu hız için gerekli optimize işlemlerini uygulamamış olursa bu indirme süreleri çok süre kaybettirir. Bu da site hızı performansı için olumsuz bir sonuç doğurur.

Hızlı açılan bir internet sitesi ve yüksek sıralamalar için kaliteli bir internet sitesine sahip olmak istiyorsanız en hızlı hosting firması ile çalışmanız gerekir.

Önerilen Yazı: En İyi WordPress Hız Eklentileri

Hosting Web Site Hızını Nasıl Etkiler?

İnternet sitenizin sayfa açılış hızını arttırmak için yapabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. Bunların her biri sitenizdeki dosya boyutu düşürmek, hızlı indirilmesi sağlamak gibi olanaklar sağlar. Siz bu yöntemlerin her birini en doğru şekilde uyguladığınıza inanıyorsanız ve hala yavaş bir internet sitesine sahipseniz sorun büyük bir ihtimalle sitenizin barındığı sunucuda olmalıdır. Peki hosting web site hızını nasıl etkiler gelin bir de bu sorunun cevabını öğrenelim.

Hosting paketi seçerken şu üç özelliğe dikkat etmelisiniz: sabit disk, RAM, bant genişliği.

1.      Sabit Disk

Hosting paketlerinde iki farklı türde bulunan sabit disk yer alır. Bunların her ikisi de verileri depolamaya yarasa da aslında aralarında çok büyük farklar vardır. Verileri diske fiziksel olarak yazmaya yarayan sabit disk türleri HDD ve SSD’dir. SSD’ler HDD’lere göre çok daha yüksek yazma hızına sahiptir. Bu nedenle hızlı bir internet sitesi için SSD bulunan bir hosting paketi kulanmanız çok daha doğru olacaktır. Yeni veya az trafikli bir internet sitesine sahip olun, SSD her zaman daha iyidir.

2.      RAM

Bilgisayarınızdan da anlayabileceğiniz gibi bir bileşen operasyonunun beyni kesinlikle RAM yani bellekler olmaktadır. Bir tarayıcının internet sitesi üzerinden çalıştırabilecek tüm komut dosyalarının yer aldığı ve bunların bakımını yapmayı sağlayan depolama alanlarına RAM ismi verilir. Hosting paketlerinde RAM, GB cinsinden ölçülmektedir. İnternet sitenizin ziyaretçi sayısına göre RAM, arttırılıp azaltılabilir. Az trafiğe sahip veya yeni bir site için 2 GB RAM yeterli olacaktır.

3.      Bant Genişliği

Bant genişliği, bir web hosting servisinde ne kadar veri aktarımı yapılabileceğini etkilemektedir. Bant genişliğini birer boru olarak düşünebilirsiniz. Eğer boru ne kadar dar ise o kadar az veri iletimi yapılır. Boru ne kadar geniş ise veri iletimi bir o kadar da fazla olacaktır. Bunu göz önünde bulundurarak internet sitenize seçeceğiniz hosting paketinde yüksek bir bant genişliği bulunmasını sağlayabilirsiniz. İnternet sitenizin aylık ziyaretçi sayısına yani aylık trafiğine göre az ya da çok bir bant genişliğine sahip hosting hizmeti tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Site Hızı Performansı İçin Hosting Ne Kadar Önemlidir?
Site Hızı Performansı İçin Hosting Ne Kadar Önemlidir?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgicr-9QPdszKQqMkHf4usmD-vQWcFnXRp2dKYfuWoeXpzcYqZVXxF-mDWd-stJdwMEaTjJG4_dECZCne0eoYwJL2UwihZo8RakG8SCvoZ1iZ4TOAml_ftSl_kXpRJPk8H6SRLWPG3zHCI/s16000/site-hizi-icin-hosting-neden-onemlidir.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgicr-9QPdszKQqMkHf4usmD-vQWcFnXRp2dKYfuWoeXpzcYqZVXxF-mDWd-stJdwMEaTjJG4_dECZCne0eoYwJL2UwihZo8RakG8SCvoZ1iZ4TOAml_ftSl_kXpRJPk8H6SRLWPG3zHCI/s72-c/site-hizi-icin-hosting-neden-onemlidir.png
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/10/site-hizi-performansi-icin-hosting-onemi.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/10/site-hizi-performansi-icin-hosting-onemi.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu