Wordpress Önbellek Temizleme Nasıl Yapılır?

 


Wordpress Önbellek Temizleme Nasıl Yapılır?

Sevgili Sosyal Medyanın Sesi takipçileri, bu yazımızda sizlerle WordPress önbellek temizleme nasıl yapılır sorusunun cevabını paylaşacağım.

Web tarayıcınız, sunucunuz ya da önbellek eklentileri, web sitenizde yaptığınız değişiklikleri hemen görüntülemenizi zorlaştırabilir. Bunun nedeni gördüğünüz sayfanın aslında gerçek sayfa değil önbellekten gelen sayfa olmasıdır. WordPress önbelleğini temizlemek çok kez duyacağınız bir çözüm tavsiyesidir.

Önbellek (Cache) Nedir?

Web sitenizde bulunan görüntüyü tarayıcının önbelleğine kaydetmesini sağlayan eklentiler vardır. Bu önbellek eklentileri, WordPress’in daha büyük boyutlu PHP dosyalarını indirmesini atlamasını sağlar. Çünkü daha önceden bunlar tarayıcı önbelleğine indirilmiştir. Bu sayede web sitenizin sayfa açılış hızının artmasına olanak tanır.

WordPress tabanlı web sitelerinde kullanılan önbellek eklentilerinin en popüler olanları WP Rocket ve WP Super Cache olmaktadır. Bu eklentiler, nelerin önbelleğe alınacağı, önbelleğe alınan içeriğin ne zaman sona ereceği ve istek dahilinde önbellek temizlemesi yapılmasına kolay bir arayüz ile olanak sağlar.

Önbellek Temizleme Nasıl Yapılır?

1.      Tarayıcı Önbelleğinizi Temizleyin

İlk olarak kullandığınız web tarayıcının önbelleğini temizlemeniz gerekir. Çoğu web tarayıcısı, aynı siteyi bir kez daha ziyaret edeceğinizde daha hızlı bir sayfa açılışı için stil dosyaları, JavaScript ve görüntüleri önbelleğe depolar. Ancak her zaman sayfanın değiştiğini algılayamazlar. Bu nedenle sayfada bir değişiklik yapılmış olsa bile eski görüntüyü size verir. Bu durumda yapılması gereken tarayıcı önbelleğini temizlemektir.

Google Chrome’da pencerenin sağ üst köşesinde yer alan dikey üç noktaya tıklayın. Buradan Diğer Araçlar Tarama Verilerini Temizle yolunu izleyin. Burada kaldırmak istediğiniz seçeneklerin bulunduğu bir pencere karşınıza gelecektir. İstediğiniz zaman aralığını seçin ve Önbelleğe alınan resim ve dosyalar seçeneğini işaretleyin. Tarayıcı verilerini temizle butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.



2.      WordPress Önbellek Eklentinizde Önbelleği Temizleyin

WordPress önbellek eklentisi kullanıyorsanız, zaman zaman önbelleği temizlemelisiniz. Çünkü sitenizde yaptığınız değişikliklerin uygulanması için bu gereklidir. Çoğu önbellek eklentisi kolay bir şekilde temizleme olanağı sunar.

WP Rocket Önbellek Temizleme

WP Rocket piyasadaki en iyi WordPress önbellekleme eklentisidir. Ancak ücretli bir eklentidir. Ücretsiz versiyonu mevcut değildir. WP Rocket eklentisi kullanıyorsanız önbellek temizlemek için aşağıdaki adımları izleyin.

·        WordPress yönetici panelinize giriş yapın.

·        Sol sütundan Ayarlar sekmesine tıklayın.

·        WP Rocket sayfasına tıklayın.

·        Açılan sayfada sağ tarafta Quick Actions bölümünde bulunan Clear Cache butonuna tıklayın.



WP Super Cache Önbellek Temizleme

WP Super Cache eklentisi, popüler bir WordPress önbellekleme eklentisidir. Ücretsiz olduğu için Türkiye’deki internet sitelerinde genelde bu eklenti kullanılır. Önbelleğe alınmış verileri kolayca temizlemenize olanak tanır.

·        WordPress yönetici panelinize giriş yapın.

·        Sol sütundan Ayarlar sekmesine tıklayın.

·        WP Super Cache sayfasına tıklayın.

·        Açılan sayfada sağ tarafta Deleted Cache Pages bölümünde bulunan Delete Cache butonuna tıklayın.



W3 Total Cache Önbellek Temizleme

W3 Total Cache, bir başka popüler WordPress önbellek eklentisidir. Basit bir şekilde tek tıklama yaparak önbellek temizlemenizi sağlar.

·        WordPress yönetici panelinize giriş yapın.

·        Sol sütundan W3 Total Cache eklentisine ait Performance sekmesine tıklayın.

·        Dashboard sayfasına girin.

·        Açılan sayfada empty all caches butonuna bulun ve tıklayın.


Önbellek Temizleme Ne Zaman Yapılmalıdır?

İnternet sitenizde herhangi bir değişiklik yaptığınızda önbellek temizlemesi yapmanız gerekir. Sitenizin tasarımı, ana sayfa düzenini, site renklerini vb. diğer özelliklerini değiştirdiğiniz önbelleğe alınan eski dosyaları silerek yeni düzenlenmiş dosyaların görüntülenmesini sağlamalısınız. Aksi takdirde ziyaretçileriniz yeni tasarımınızı göremez. WordPress önbellek eklentileri her yazı, sayfa eklediğinizde ve her değişiklik yaptığınızda önbelleği otomatik olarak temizler. Eğer eklentiniz bunu yapmıyorsa aşağıdaki işlemleri uygulayarak manuel olarak önbellek temizleme işlemini yerine getirebilirsiniz.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Wordpress Önbellek Temizleme Nasıl Yapılır?
Wordpress Önbellek Temizleme Nasıl Yapılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_W9iHJKl0dqLFPeV8zN4kHsrQfWjjFYIuEOP8K2t0v_uG7e0CkyayYg83zY15i3FmFADfgbI0d6dZbHhAF18gnybl_7an8vLI4PbANqDfFzHnbQAobw-9oscvjVZZ19Q_f8m8CMblQUA/s16000/wordpress-onbellek-temizleme-nasil-yapilir.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_W9iHJKl0dqLFPeV8zN4kHsrQfWjjFYIuEOP8K2t0v_uG7e0CkyayYg83zY15i3FmFADfgbI0d6dZbHhAF18gnybl_7an8vLI4PbANqDfFzHnbQAobw-9oscvjVZZ19Q_f8m8CMblQUA/s72-c/wordpress-onbellek-temizleme-nasil-yapilir.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/10/wordpress-onbellek-temizleme-nasil-yapilir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/10/wordpress-onbellek-temizleme-nasil-yapilir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu