Alan Adı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?


Alan Adı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Alan adı yani domain, bir internet sitesinin ana kimliğini oluşturur. Alan adını bir parmak izi olarak düşünebilirsiniz. Çünkü her sitenin alan adı diğerlerinden farklıdır. Bu nedenle alan adı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Benzersiz olmak, rekabetçi bir alan adı seçmek gibi birçok durumu anlatmaya çalıştık. İşte alan adı seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabı…

Alan Adı Nedir?

Alan adı bir sitenin adı, kimliğidir. Alan adı, kullanıcıların internet sitenize erişmek için kullandığı adrestir. İnternetteki bilgisayarları bulmak ve tanımlamak için bir alan adı kullanılır. Bilgisayar, bir dizi sayıdan oluşan IP adreslerini kullanır. Ancak, insanların sayı dizilerini aklında tutması oldukça zordur. Bu nedenle IP adresleri kullanmak yerine internetteki varlıkları tanımlamak için alan adları geliştirdi ve kullanılıyor.

Alan adının bir diğer ismi de domaindir. Her ikisi de aynı anlama gelmektedir. Peki alan adı nedir?

Google’ın alan adı, “Google.com”dur.

Bizim sitemizin alan adı, “sosyalmedyaninsesi.com”dur.

Alan adı, alan adı ve alan adı uzantısı şeklinde oluşur. Noktadan sonraki kısım uzantı, önceki kısım ise alan adının kendisidir. Bir nevi kendi sitenizin ismidir. Domain uzantısı hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Önerilen Yazı: Domain Uzantısı Nedir? Hangi Domaini Almalıyım?

İnternet sitesi açmak için ilk olarak alan adına ihtiyacınız vardır. Alan adı kayıt etmeden bir internet sitesine sahip olamazsınız. Bu neden doğru alan adı seçimi yapmanız gerekir.

Alan Adı Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alan adı seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler konusunda birçok seçenek vardır. Bunlar, internet sitenizin ziyaretçilere daha çabuk ulaşabilmesini, daha çok kitleler tarafından akılda kalmasını sağlar. Peki, alan adı seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

1-     Benzersiz Olsun

Alan adınız sitenizin adıdır. Kullanıcılar, internet sitenizi alan adınız ile tanıyacaktır. Bu nedenle başka internet sitelerinden ayrılmanızı, farklı olmanızı sağlayacak bir alan adı belirleyin. Benzersiz olmak sizi her zaman rakip sitelerin önüne geçirecektir.

2-     Anahtar Kelimeler Seçin

Alan adı seçimi yaparken mümkün olduğunca anahtar kelimeler kullanın. Örneğin bir teknoloji sitesi açıyorsanız alan adında “tekno“ kelimesi kullanabilirsiniz. Haber sitesi açıyorsanız “haber” kelimesi kullanabilirsiniz. Bunlar her zaman site adının akılda kalıcı olması için yararlı olmasının yanı sıra arama motoru optimizasyonu yapılırken de kolaylık sağlar.

3-     Popüler Uzantıları Kullanın

Dünyada en çok kullanılan alan adı uzantıları sırasıyla com, net ve org’dur. Bunlar en çok kullanıldığı kadar kullanıcıların da en çok aklında kalan domain uzantılarıdır. Örneğin .info ya da .xyz yerine .com veya .net uzantısını kullanmak internet siteniz için her zaman daha doğru bir seçim olacaktır.

Özellikle .com alan adı uzantısı seçmek çok önemlidir. Çünkü tanımlayan bir gücü vardır diyebiliriz. Örneğin “telefon.com” gibi bir internet sitesi açmak istiyorsunuz fakat daha önce başkası tarafından bu alan adı kayıt edilmiş. “telefon.co”, “telefon.xyz” gibi alan adlarına yönelmek yerine “telefonlar.com” şeklinde alan adınızı değiştirmeniz daha iyi olur.

4-     Sosyal Medya Hesaplarını Kontrol Edin

Sosyal medya, internet sitelerinin yükselmesi ve trafik kazanması için önemli bir kaynaktır. Bu nedenle alan adı seçimi yaparken aynı isimdeki sosyal medya hesaplarını kontrol edin. Daha önce başkaları tarafından alındıysa başka bir alan adına yönelebilirsiniz. Ya da sosyal medya kullanıcı adınızda sitenizin uzantısına da yer verebilirsiniz. Örneğin onedio.com internet sitesinin Instagram kullanıcı adı @onediocom olarak eklenmiştir.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Alan Adı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Alan Adı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8pSuvxgxrmbjpNr0MuOk7L3sE8kJpTD-TBZeufz11850Xh8uQ-npFJD1UrqulWrgx5UFIsyJuLX-dAEN-dBoRueNb9Z4hR1Upyq7FoDj3mQ5gvYt4LBONfSHtVqoV-BHxEkDKcZQw25g/
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8pSuvxgxrmbjpNr0MuOk7L3sE8kJpTD-TBZeufz11850Xh8uQ-npFJD1UrqulWrgx5UFIsyJuLX-dAEN-dBoRueNb9Z4hR1Upyq7FoDj3mQ5gvYt4LBONfSHtVqoV-BHxEkDKcZQw25g/s72-c/
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/alan-adi-secimi-yaparken-nelere-dikkat-edilmeli.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/alan-adi-secimi-yaparken-nelere-dikkat-edilmeli.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu