En İyi Ücretsiz SEO Araçları

 


En İyi Ücretsiz SEO Araçları

Günümüzde internet sitelerinin büyük bir kısmı aylık trafiğinin yüzde 80’ini organik arama sonuçlarından alıyor. Başka bir ifade ile Google arama sonuçlarından. Haliyle internet siteleri arama sonuçlarında üst sıralara çıkmak için SEO adı verilen arama motoru optimizasyonu çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalar yapılırken SEO analizi yapmak da gerekir. Peki, nasıl yapacaksınız? İşte En İyi Ücretsiz SEO Araçları sizlerle.

Öncelikle SEO nedir bilmiyorsanız aşağıdaki detaylı SEO rehberi yazımızı okuyun.

Önerilen Yazı: SEO Nedir?

En İyi Ücretsiz SEO Araçları

Google Analytics: Google’ın Analytics aracı ile sitenizdeki birçok veriyi ücretsiz bir şekilde analiz edebilirsiniz. Sitenize gelen tüm ziyaretçileri takip edebileceğiniz gibi, hangi kaynaklardan geldi, sitenizde ne kadar kaldı, başka hangi sayfaları gezdi tüm bunları öğrenin. [post_ads]

Google Search Console: SEO araçları arasında en çok kullanılması gerekenlerden biri de Google Search Console aracıdır. Bu araç ile sitenize Google arama sonuçlarında yapılan tıklamaları, sitenizin sıralamasını, anahtar kelimelerde sitenizin kaç kişi tarafından görüldüğünü ve tıklama oranı gibi birçok bilgiye sahip olabilirsiniz.

Google Trends: Google Trends aracı sayesinde anahtar kelimelerin belirli zaman aralıklarında ne kadar çok arandığını öğrenebilirsiniz. Bu sayede doğru anahtar kelime seçimini yapabilirsiniz.

Önerilen Yazı: Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

Screaming Frog: En çok 500 URL’ye kadar ücretsiz tarama yapabilirsiniz. Sitenizin arama motoru optimizasyonu hakkında pek çok bilgiyi size sunar. Yaptığınız analizleri kaydederek ileride karşılaştırma yapabilirsiniz.

Keyword Tool: Google Trends gibi anahtar kelimeleri bulmak için uygundur. Ancak daha kapsamlı bir analiz sunar. Anahtar kelimelerin zorluk seviyeleri, aranma hacmi gibi pek çok bilgiyi size sunar. SEO araçları olarak kullanılması gerekir.

Similar Web: SEO çalışmaları yaparken rakip site ile kendi sitenizi karşılaştırmanızı sağlar. Rakibiniz sizden üstünse neden üstün olduğunu öğrenebilir ve bu sayede eksiklerini kapatabilirsiniz. [post_ads]

Browseo: İnternet sitenize ait URL’ler hakkında inceleme yapabilirsiniz. Bu sayede eksiklerinizi kapatabilir ve SEO çalışmaları kapsamında hızlı bir şekilde arama sonuçlarında üst sıralara gelebilirsiniz.

Answer The Public: Rakip sitelerde aranan anahtar kelimeler hakkında size bilgi verir. Rakip siteler hangi anahtar kelimelerden ziyaretçi topluyorsa siz de onları rakiplerinizden elinden alabilirsiniz.

SpyFu: SpyFu aracının hem ücretli hem ücretsiz sürümü vardır. Ücretli versiyonu daha çok imkan sunsa da ücretsiz versiyonu da epey bir kullanışlıdır. Anahtar kelimelerin aylık aranma sayısını bu araç sayesinde görebilirsiniz. Ayrıca anahtar kelimelerinde sitenizin sıralaması hakkında da bilgi sahibi olursunuz. Anahtar kelimelerinde rakiplerinizin kullandıklarını ve aldıkları tıklanma miktarını da SpyFu SEO Analiz Aracı ile bulabilirsiniz. Oldukça gelişmiş ve kullanışlı bir analiz aracıdır.

SEOQuake: En iyi ücretsiz SEO araçları listesinde ilk sırada yer almayı hak eden bir araçtır. Sitenizin SEO analizi hakkında birçok bilgiyi size sunar. Rakip siteler ile karşılaştırma, site içi kontrol özellikleri, anahtar kelime yoğunluğu gibi birçok farklı özelliğe sahiptir.

Wordtracker Scout: Rakip sitelerini analiz ederek sitelere ait sayfalardaki anahtar kelimeleri görmenize ve öğrenmenize olanak tanır.

Sitechecker: İnternet sitenizi analiz ederek tüm teknik SEO hatalarının raporunu size verir. Açılış sayfa hızını düzenler. URL’leri kontrol eder ve internet sitesi yapısını düzeltir. Google SEO puanınızı kontrol ederek ve size bilgi verir. Sayfanın dosya boyutunu ve meta başlığı, meta açıklamalarını kontrol eder.

En İyi Ücretsiz SEO Araçları kullanarak sitenizin SEO Analizi işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Böylece daha yüksek sıralama sonuçları elde ederek site trafiğinizi artırırsınız.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: En İyi Ücretsiz SEO Araçları
En İyi Ücretsiz SEO Araçları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsrMiCuv4uMGH9UQ9IEIKIWI_SPaAk3pUnQPzrHf1tUPVET4ziofXA45OdcmGm4CPrgKaHwOaBA8ECnEdD96ibmdhpz_Ini6zWIPMSBMWTovmFI-RnFZJFasOllpVj7om46DqbKqRGU8I/s16000/SEO-2016.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsrMiCuv4uMGH9UQ9IEIKIWI_SPaAk3pUnQPzrHf1tUPVET4ziofXA45OdcmGm4CPrgKaHwOaBA8ECnEdD96ibmdhpz_Ini6zWIPMSBMWTovmFI-RnFZJFasOllpVj7om46DqbKqRGU8I/s72-c/SEO-2016.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/en-iyi-ucretsiz-seo-araclari.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/en-iyi-ucretsiz-seo-araclari.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu