Google Analytics Nedir?

 


Google Analytics Nedir?

İnternet sitenize gelen kullanıcıları analiz etme, dönüşüm oranlarını inceleme, hangi kaynaktan geldiğini görme gibi pek çok farklı işe yarayan Google Analytics aracı hakkında detaylı rehber yazımıza hoş geldiniz. Bu yazımızda Google Analytics nedir, Google Analytics ne işe yarar, Google Analytics nasıl kullanılır gibi en çok merak edilen soruların cevabına değindik. Umarız yazımız size yardımcı olur.

Google Analytics Nedir?

Google Analytics, internet sitenizi analiz etmenize geniş çaplı ve birçok farklı seçenekle trafik ölçümü yapmanızı sağlar. Ayrıca trafiklerin hangi kaynaktan geldiği hakkında bilgi verdiği gibi farklı tarihler ile karşılaştırma yapmanıza da olanak tanır.

Google Analytics sayesinde elde ettiğiniz verileri SEO stratejileri yaparken de kullanmak mümkündür. Kısacası size sitenizin istatistikleri hakkında bütün bilgileri detaylı bir şekilde sunan analiz yazılımıdır.

Google Analytics Ne İşe Yarar?

Google Analytics kullanmak pek çok açıdan hem internet sitenizin yükselme stratejilerini planlamada hem de müşterileriniz hakkında bilgi vermek konusunda fayda sağlar. Peki, bunlar nelerdir?

·        Gerçek Zamanlı: Sitenizde gerçek zamanlı olarak kaç kişi bulunduğunu, hangi konumdan girdiğini, hangi kaynaktan geldiğini, hangi içerikte olduğunu, yaptığı etkinlikleri ve dönüşümleri görebilirsiniz.

·        Kitle: Sitenize gelen kitlenin sayısını, yaş ve cinsiyet dağılımını, ziyaretçilerin ilgi alanların, dillerini ve yerlerini, yaptıkları davranışları, hangi tarayıcı ile girdiklerini, hangi mobil cihazı kullandıklarını görebilirsiniz.

·        Edinme: Sitenize gelen trafiğin hangi kaynaktan geldiğini (sosyal, direkt, organik arama, referans bağlantı), Google Ads verilerini, Search Console verilerini görebilirsiniz.

·        Davranış: Sitenize gelen kullanıcıların ilk hangi sayfaya girdiğini, hangi sayfaları gezdiğini, hangi sayfayı son ziyaret ettiğini, bağlananların site açılış hızını, sitenizde yapılan aramaları görebilirsiniz.

·        Dönüşüm: E-ticaret siteleri için ayarladığında özel olarak veriler elde edebilirsiniz.

Google Analytics Kurulumu Nasıl Yapılır?

Google Analytics kurulumu, oldukça basit ve zahmetsiz bir iştir. Yalnızca sitenize bir kod ekleyerek Google Analytics üzerinden siteniz ile ilgili verilere ulaşabilirsiniz. İlk olarak Analytics internet sitesine girerek bir hesap oluşturmalısınız. Hesabınızı oluştururken Google hesabınızı kullanabilirsiniz. Kolay bir şekilde hesap oluşturabilirsiniz.

İkinci adım olarak Analytics kaydı yapmanız gerekmektedir. Site adresinizi girdikten sonra mülk ayarlarına geçiş yapmalısınız. Mülk ayarları kısmında size verilen izleme kodunu sitenizde verilerini almak istediğin tüm sayfalarda <head> </head> tagları arasına yerleştirmeniz gerekir. Bu izleme kodunun bulunmadığı sayfalar Analytics verilerine dahil edilmez. Wordpress gibi internet sitelerinde tema ayarlarına gelerek “header.php” dosyasında <head> </head> tagının arasına eklediğinizde tüm sayfalar için Google Analytics etkin hale gelecektir.

Google Analytics Avantajları Nelerdir?

Google Analytics, şüphesiz internet sitesi sahipleri için çok büyük avantajlar kapsıyor. Pek çok metriği detaylı ve bir o kadar da düzenli bir şekilde kullanıcılara sunarak her birinden çeşitli faydalar elde etmeye olanak tanıyor. Google Analytics üzerinden ulaşılabilecek en önemli veriler şunlardır: hemen çıkma oranı, sitede geçirilen ortalama zaman, yeni ziyaretçilerin yüzde oranı, sitenize gelen trafiğin kaynağı.

Google Analytics verilerinizi inceleyerek sitenizde farklı çalışmalar yaparak yükselişe geçebilirsiniz. Örneğin, çok fazla ziyaret edilen fakat hemen çıkma oranı yüksek olan bir sayfaya sahip olduğunuzu Analytics verileri üzerinden görebilirsiniz. Ardından bu sayfadan kullanıcıların neden çabuk çıktığını inceleyip gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra kullanıcıların sitenizde uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu da hem SEO çalışmalarında hem de siteniz açısından olumlu bir etki bıracaktır.

Ufak bir özet yapmak gerekirse Google Analytics, internet siteleri için oldukça önemli bir analiz kaynağıdır. Her site Analytics kullanmalıdır.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Google Analytics Nedir?
Google Analytics Nedir?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_tn_ztNId_CjYcCz1JF3yfkFV3InfA2QbVqC0DMBUEGwZzPL0kHBjBqB6wvCMMAO6lT6e3XDpd6fAyXzPRb0hwkaQfqyimMUnbjOupbMXyGnpvHCYZivpa4Ru-DPzGOosyBjV9OeA6Ak/s16000/1_WpbOa49IhdW7cMA6vlLiQQ.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_tn_ztNId_CjYcCz1JF3yfkFV3InfA2QbVqC0DMBUEGwZzPL0kHBjBqB6wvCMMAO6lT6e3XDpd6fAyXzPRb0hwkaQfqyimMUnbjOupbMXyGnpvHCYZivpa4Ru-DPzGOosyBjV9OeA6Ak/s72-c/1_WpbOa49IhdW7cMA6vlLiQQ.png
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/google-analytics-nedir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/google-analytics-nedir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu