Kullanıcı Odaklı İçerik Nasıl Oluşturulur?

 


Kullanıcı Odaklı İçerik Nasıl Oluşturulur?

Arama motoru optimizasyonu için pek önemsenmese de aslında en önemli durum kullanıcı odaklı içerik oluşturmaktadır. Google’ın siteleri üst sıralara taşıması için istediği kriterlerin neredeyse tamamı arama sonuçlarında kullanıcılara daha iyi sonuçlar sunma arzusundan kaynaklanır. Peki, kullanıcı odaklı içerik nedir? Kullanıcı odaklı içerik nasıl oluşturulur? Tüm sorularınızın cevabı işte burada.

Kullanıcı Odaklı İçerik Nedir?

İnternet siteleri, başta blog siteleri olmak üzere, kendilerine bir trafik sağlamak için içerik eklemesi yaparlar. Bu içerikler her şey hakkında olabilir. Gündem, dünya, siyaset, teknoloji, internet gibi aklınıza gelebilecek her konuda içerik eklenir. Ancak her eklenen bir içerik değildir. Noktalama işaretleri hataları, yazım kuralları hataları yanı sıra gerçek içerik arama motoru optimizasyonuna uygun olan içeriktir. Çünkü günümüzde internet sitelerine gelen trafiğin büyük bir çoğunluğu Google arama motoru organik aramalarından geliyor. Peki, Google arama sonuçlarında sizin sitenizi hangi kriterlere göre gösterir?

Arama motoru optimizasyonu, yalnızca backlink (geri bağlantı) almak ya da bir SEO eklentisi kullanarak yeşil ışığı yakmak değildir. Google’ın belirlediği kriterlerin hepsi aslında kullanıcılara daha iyi içerik sunmaktır. Google botları sizin içeriklerinizi incelediğinde şunu düşünür: “Bu içeriği okuyacak kişi aradığını bulabilir mi? Bu içerik kullanıcının işine yarar mı?”

Kullanıcı odaklı içerik tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Basit bir ifadeyle açıklamak gerekirse kullanıcı odaklı içerik, sitenize gelecek ziyaretçinin aradığını bulmasını sağlayan ve bu sayede daha fazla tıklanma, ziyaretçi çeken içeriklerdir. Peki, kullanıcı odaklı içerik nasıl yazılır? Gelin hep birlikte göz atalım.



Kullanıcı Odaklı İçerik Nasıl Yazılır?

İçerik oluşturmaya başlamadan önce hedef kitlenizin ne olduğuna karar verin. Her kitle aynı içeriği takip etmez. Örneğin 35 – 50 yaş arasındaki kitleye oyunlarla ilgili içerik yazamazsınız. 8 – 18 yaş arasındaki kitle de siyaset konuları ile pek fazla ilgilenmez. Bu nedenle kullanıcı odaklı içerik yazmaya başlamadan önce karar vermeniz gereken ilk şey hedef kitlenizdir.

Örnek olarak bir plan yapalım. Hedef kitlemiz 14 – 25 yaş aralığı olsun. İçeriğimizin başlığı ise “2500 TL altı en iyi telefonlar” olsun. Bu yazının yazıldığı tarihte oluşturduğumuz içerik gerçekten etkili olabilir. Çünkü, artan telefon fiyatlarından dolayı yeni telefon almak isteyen vatandaşlar ucuz telefon arayışına giriyor. Bunları belirledikten sonra yazımızı yazmaya başlayalım. Yazımızı yazarken edebi bir dil yerine daha basit ve anlaşılır ifadeler kullanmaya dikkat edin. Kitap yazmıyorsunuz yalnızca bir internet sitesine basit bir içerik ekliyorsunuz.

Kaç kelime yazacağız? 500 kelime, 1000 kelime? Kelime sayısı aslında pek de önemli değildir. Burada asıl önemli olan yazdığınız yazı kullanıcının ne kadar işine yarayacak? Kendinizi bir ziyaretçi olarak düşünün ve yazınızı gözden geçirin. Kendinize şu soruyu sorun: “Ben, ucuz telefon arasaydım bu yazı karar vermeme yardımcı olur muydu?“ Bu sorunun cevabına göre yazınızı kullanıcı odaklı içerik olup olmadığına karar verin.

İçerik, yalnızca metinden oluşmaz. İçeriğinizin içinde görsel unsurlar bulundurmak çok önemlidir. Yazının içine ekleyeceğiniz görseller, kullanıcıyı içeriğe çeker ve böylece daha uzun süre siteyi ziyaret eder. Aynı zamanda yazı içindeki önemli yerler “kalın (bold)” harflerle yazıldığında kullanıcı asıl bulmak istediğini daha kolay bir şekilde bulacaktır. Yalnızca kullanıcı değil, bunları Google arama motoru botları da algılayacaktır. İçeriğinizin kullanıcı odaklı olduğuna karar vererek sizin sitenizi arama sonuçlarında üst sıralarda gösterecektir. Bu sayede organik arama kaynağından daha fazla trafiği internet sitenize çekebileceksiniz.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Kullanıcı Odaklı İçerik Nasıl Oluşturulur?
Kullanıcı Odaklı İçerik Nasıl Oluşturulur?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-VHKe2m5bZ-SEIcCqET7uUIp_IjH7r1Z6u8fS9WPWzPUaN0hkxHMdrIbU_A553U5XZopUYgNRSi3aaMUxsMSzHswkrSde9xPahhd9OhQjkUTFHJYV8Q86LvmLlZRECWVF5J9UD-L6VJ4/s16000/kullanici-odakli-icerik-nasil-olusturulur-2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-VHKe2m5bZ-SEIcCqET7uUIp_IjH7r1Z6u8fS9WPWzPUaN0hkxHMdrIbU_A553U5XZopUYgNRSi3aaMUxsMSzHswkrSde9xPahhd9OhQjkUTFHJYV8Q86LvmLlZRECWVF5J9UD-L6VJ4/s72-c/kullanici-odakli-icerik-nasil-olusturulur-2.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/kullanici-odakli-icerik-nasil-olusturulur.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/kullanici-odakli-icerik-nasil-olusturulur.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu