Site İçi SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

 


Site İçi SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

SEO, bir internet sitesinin hedef kitlesine ulaşması için en önemli çalışmalar bütünüdür. Arama motoru optimizasyonu olarak bilinen SEO, doğru yapıldığında çok ciddi gelirler ve ziyaretçiler kazandırırken yanlış yapıldığında ise aynı oranda kayıp yaşatabilir. Bu nedenle SEO konusunda hiçbir bilginiz yoksa bu işlere pek girmemenizi tavsiye ederiz. SEO’nun da kendi içinde alanları vardır: site içi SEO bunlardan biridir.

Organik arama trafiğini arttırmak için başarılı bir SEO çalışması ile internet siteniz çok iyi yerlere gelebilir. Google sizin sitenizi sever ve arama motoru sonuç sayfasında sizin yazılarınızı daha üst konumda gösterir. Bu her durumda yüksek ziyaretçi kazanmanızı sağlayacaktır. Bildiğiniz gibi yüksek ziyaretçi demek yüksek gelir demektir. Peki, site içi SEO nedir? Site içi SEO nasıl yapılır? İşte rehber yazımız.

Daha detaylı bir rehber olan SEO Nedir başlıklı yazımızı okumak için bağlantıya tıklayın.

Site İçi SEO Nedir?

Arama motoru optimizasyonunun site içinde gereken çalışmalar bütününe Site İçi SEO denir. İngilizce karşılığı olarak on page SEO terimi de kullanılmaktadır. Site içi SEO yalnızca, SEO odaklı bir makale yazmak ve siteye girişini yapmak değildir. Kullanıcıların sitede daha uzun süre kalması, arama motorlarına siteyi tanıtmak ve daha birçok şey konusunda çalışma yapmaktır. 

Önerilen Yazı: Trafik Arttırmak için Basit SEO Teknikleri

Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Site içi SEO yani On Page SEO çalışmalarında yapılması gereken pek çok durum vardır. Bunları yerine getirdikten sonra arama motorlarında gözle görülür bir şekilde üst sıralara yükseleceksiniz. Peki, gelin site içi SEO nasıl yapılır hep birlikte bakalım.

Önerilen Yazı: En İyi Ücretsiz SEO Araçları

İçeriklerinizi Kontrol Edin

Ziyaretçilerinizin uzun süre zaman geçirdiği ve az süre zaman geçirdiği içerikleri tespit edin. Uzun süre zaman geçirilen içeriklere daha çok iç bağlantı verin. Az süre zaman geçirilen içerikleri ise ya yeniden yazın ya da benzer başka bir içeriğe yönlendirin. Sitenizde kalitesiz içerik bulundurmamaya çalışın. 

Önerilen Yazı: Hemen Çıkma Oranı Düşürme Nasıl Yapılır?

Önerilen Yazı: Kullanıcı Odaklı İçerik Nasıl Oluşturulur?

Tasarımınızı Gözden Geçirin

Sitenizin tasarımının kullanıcı dostu ve SEO odaklı olmasına dikkat edin. Tasarım kullanıcıya hitap ediyor mu? Ziyaretçinin gözünü yoruyor mu? Tasarımın kodlaması nasıl? SEO kurallarına uygun mu? Her bir sorunun cevabı çok değerlidir.

Önerilen Yazı: En İyi Ücretsiz WordPress Temaları

Domain ve Site İçeriği Uyumlu Olsun

Alan adı ve site içeriği arasında benzerlik olmalıdır. Örneğin alan adına bakıldığında “yemek tarifleri” olacağını anımsatan bir internet sitesine “teknoloji haberleri” konulu içerikler girmeyin. Site içi SEO için bu gereklidir. 

Önerilen Yazı: Alan Adı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Başlıkları Doğru Kullanın

Başlık kullanımı site içi SEO ve SEO uyumlu makale yazımında en önemli noktalardan biridir. Yazılarınızda başlık dağılımını iyi yapın. Yalnızca içeriğinizin başlığı “H1” etiketi ile olsun. Daha sonraki başlıklarınızı “H2” olarak oluşturun. Başlık altında en çok 300 kelime yazı bulundurun. Eğer daha fazla yazmanız gerekiyorsa H2’nin altına H3 olarak alt başlık girin.

Önerilen Yazı: SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Mobil Uyumlu Tasarım Kullanın

Google, son yıllarda mobil kullanıcıların artmasından haberdar. Bu yüzden internet sitelerinin mobil tasarımlarına çok önem veriyor. Responsive (mobil uyumlu) bir tasarıma sahip olun.

Özgün ve SEO Uyumlu İçerikler Üretin

Yazılarınızı başka internet sitelerinden kopyalamayın. Tamamen size ait olmalıdır. Google, benzersiz siteleri sever. SEO kurallarına uyarak sitenizi arama motorlarında güçlendirin.

Önerilen Yazı: Siteye Kaç İçerik Eklemeliyim?

Site Hızınızı Kontrol Edin

Araştırmalara göre 5 saniyeden daha yavaş açılan siteleri kullanıcıların %78’i terk ediyor. Google’da bunu göz önünde bulundurarak hızlı internet sitelerine arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer veriyor. Bu nedenle site hızınızı artırmaya çalışın.

Önerilen Yazı: Site Hızı Performansı İçin Hosting Ne Kadar Önemlidir?

Önerilen Yazı: En İyi WordPress Hız Eklentileri

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Site İçi SEO Nedir? Nasıl Yapılır?
Site İçi SEO Nedir? Nasıl Yapılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjox5Twb049rDskG8h9Hqag8rpVdWqXrZZ_G-RINcoiUFsgNWg_or5BRrKkafcyKX_mEVXFwLrtxjd0nnGnXLzI_U259l2dLxHKMjOvsNzJgBvgTvR8yCvBygtFyrYS6fPAr26HxDp6X8Y/s16000/site-ici-seo-nedir-nasil-yapilir.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjox5Twb049rDskG8h9Hqag8rpVdWqXrZZ_G-RINcoiUFsgNWg_or5BRrKkafcyKX_mEVXFwLrtxjd0nnGnXLzI_U259l2dLxHKMjOvsNzJgBvgTvR8yCvBygtFyrYS6fPAr26HxDp6X8Y/s72-c/site-ici-seo-nedir-nasil-yapilir.png
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/site-ici-seo-nedir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/site-ici-seo-nedir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu