Trafik Arttırmak İçin Basit SEO Teknikleri

 


Trafik Arttırmak İçin Basit SEO Teknikleri

İnternet sitenizin trafiği düşük mü geliyor? Daha fazla ziyaretçi sayısına ulaşmak mı istiyorsunuz? Ne yaparsanız yapın, günlük tekil hit sayınız hiç artmıyor mu? Üzülmeyin, sizlere birbirinden etkili basit SEO teknikleri yazısını hazırladık. Bu SEO teknikleri ile siteniz arama sonuçları sayfasında daha üst sıralarda yer alacaksınız. Böylece sitenizin trafiği de gözle görülür bir şekilde artmış olacak. İşte Trafik arttırmak için basit SEO teknikleri sizlerle.

Basit SEO Teknikleri ile Trafik Arttırma

Aşağıdaki SEO tekniklerini dikkatli bir şekilde okuyup kendi sitenize uyguladıktan sonra sitenize gelen günlük ziyaretçi sayısının artmış olduğunu göreceksiniz.

1- Kalitesiz Sayfaları Kaldırın

Kalitesiz sayfalar, internet sitenizde aslında kimsenin girmediği fakat arama motorları tarafından indexlenen sayfalardır. Google, bunları dizinine kaydeder fakat kalitesiz olduğunu da bilir. Bu da internet sitenizin Google’ın gözündeki itibarını düşürür. Bunları kaldırarak sitenizi Google gözünde daha itibarlı bir hale getirebilirsiniz. Peki, kalitesiz sayfalar derken bahsetmek istediğimiz nedir?

Etiket Sayfaları: Çoğu internet sitesinde yazıların altında etiketler bulunur. Konuyu açıklayan bu etiketler için özel sayfalar oluşturulur. “/etiket/seo-teknikleri/” gibi bir sayfa oluşunca Google bunu dizinine kaydeder. Bu sayfalar indexlense bile kullanıcılar gördüğünde asıl aradığına ilk tıkladığında ulaşamadığı için sayfayı terk eder. Bu da sitenizin hemen çıkma oranını artırır. Google, bu siteye giren hemen çıkıyor ben bu siteyi daha alt sıralarda göstermeliyim, der ve trafik kaybetmenize neden olur. Etiket sayfalarını dizinden kaldırın. Tek tek uğraşmamak için etiket sayfalarını “no-index” meta etiketini ekleyin.

Kategori Sayfaları: Aslına bakarsanız kategori sayfaları da ziyaretçileri ilgilendirmez. Ziyaretçilerin asıl ilgilendiği yazıların içeriğidir. Kategori sayfalarını düzenlemiyorsanız onları Google dizininden kaldırın. Eğer kaldırmak istemiyorsanız düzenleyin. Örneğin, kategori sayfasına bir açıklama yazısı ekleyebilir. O kategoride en çok okunan ve en işe yarar içeriklere link vermeyi deneyin. Böylece kategori sayfanıza gelen bir ziyaretçi sitenizde gezinti yapacaktır.

2- Eski ve Kalitesiz Yazıları Güncelleyin ya da Kaldırın

Evet, eski ve kalitesiz yazılar da internet sitenize zarar verenler arasında yer alır. Çok fazla kişi tarafından okunmayan, değersiz sayfalar Google’ın gözünde sitenizin puanını düşürür. Bu da arama motoru sonuç sayfalarında alt sıralarda yer almanızın başlıca nedeni olur. Çok eski tarihli yazıları güncellemek Google tarafından size artı bir puan verileceği anlamına gelir. Pek fazla ziyaretçi almayan yazıları ise kaldırmak ya da yeniden düzenleyerek kaliteli bir hale getirmek de SEO teknikleri açısından önemli bir rol taşır. Kalitesiz yazıları belirlemek için yazınıza şu soruları sorun:

·        Yazı kaç kelimelik?

·        İçerik kopya mı?

·        Yazı yazılmadan önce anahtar kelime analizi yapıldı mı?

·        Site içi SEO teknikleri doğru uygulandı mı?

·        SEO başlığı ve meta açıklaması doğru mu?

·        Yazı gerçekten bilgi verici mi yoksa boş bir içerik mi?

3- Analytics ve Search Console Analizi

Google Analytics ve Google Search Console, internet sitenize gelen ziyaretçiler ve sitenizin arama motorundaki görünürlüğü bakımından size çok önemli bilgiler verir. Bu bilgileri analiz ederek sitenizi daha üst konumlara çıkarabilirsiniz.

Analytics; sitenize gelen ziyaretçi sayısını, hemen çıkma oranını, hangi sayfalarda dolaştığını, hangi sayfalar arasında gezdiği hakkında detaylı bilgi verir.

Detaylı Analytics rehberi için Google Analytics nedir yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Search Console; arama motoru sonuçlarında görüntülenme sayısı, hangi sırada yer aldığı, ne kadar tıklandığı, tıklanma oranını ve daha çok bir farklı veriye ulaşmanızı sağlar.

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Trafik Arttırmak İçin Basit SEO Teknikleri
Trafik Arttırmak İçin Basit SEO Teknikleri
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDbwSXHd-8yxha3CFz-Qt0yhnxMAGuSzEvoTaGBn99M2fJrz_ab0Zllq7xo1q49wUBFhDqTEWkufk8ooZAs0onGL_0Lb9GNylBpNZIPp7ITipZ2bPc9b_1aMWk4IvoOYELZA0LNGi1H3Y/s16000/anti-seo-teknikleri-696x462.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDbwSXHd-8yxha3CFz-Qt0yhnxMAGuSzEvoTaGBn99M2fJrz_ab0Zllq7xo1q49wUBFhDqTEWkufk8ooZAs0onGL_0Lb9GNylBpNZIPp7ITipZ2bPc9b_1aMWk4IvoOYELZA0LNGi1H3Y/s72-c/anti-seo-teknikleri-696x462.png
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/trafik-arttirmak-icin-basit-seo-teknikleri.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/11/trafik-arttirmak-icin-basit-seo-teknikleri.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu