Sıfırdan Java Öğrenmek İçin Ne Yapmalıyım?

 


Sıfırdan Java Öğrenmek İçin Ne Yapmalıyım?

Java, yazılım geliştiriciler arasından en yaygın olarak kullanılan programlama dillerinden bir tanesidir. Java öğrenme ve bu programlama dilinde uzmanlaşmak, yazılım hayatınızda size pek çok katkı sağlar. Bir geliştirici olarak Java’yı ne kadar iyi bilirseniz o kadar farklı alanlarda hizmet verme şansına sahip olursunuz. Java programlama dilini hiç bilmiyor bile olabilirsiniz. Ancak dert etmeyin. Ne kadar erken başlarsanız sizin için o kadar kârlı olur. Bu yazıda sıfırdan Java öğrenmek için ne yapmalıyım, neden java öğrenmeliyim, java öğrenmeye nasıl başlanır gibi bazı maddelere değindik.

Neden Java Öğrenmeliyim?

Java öğrenmek için pek çok çeşitli neden sayabiliriz. Kısaca başlıklara değinmemiz gerekirse Java basit bir programlama dilidir. Yaygındır, kullanım alanı çok geniştir. İşlevseldir, bir kere yazarak her platformda çalıştırma şansına sahipsiniz. Yazılım kariyeriniz için size pek çok fayda sağlar. Becerilerini artırır.

Java Basit Bir Dildir: Birçok programlama dili karmaşık olduğu sebebi ile yazılım geliştiriciler tarafından zor öğrenilir. Ancak Java öyle bir değildir. Nesne yönelimli, yüksek performanslı, yorumlanmış, güvenli ve çok iş parçacıklı bir programlama dilidir. Aynı zamanda pek çok farklı alanda yazılım geliştirmenizi sağlar.

Java Yaygın Olarak Kullanılır: Java’nın kullanım alanları çok fazladır. Hatta dünyanın en çok kullanılan programlama dillerinden bir tanesidir. Stackoverflow platformunda en büyük çevrimiçi topluluğa sahip olan ikinci dildir. Bu Java öğrenenlerin ve programcıların çok fazla olduğunu gösterir. Bu sayede aklınızda olan tüm soruların cevabını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Java İşlevseldir: Java’nın en önemli yanlarından bir tanesi de “bir kere yaz, tüm platformlarda çalıştır” özelliğine sahip olmasıdır. Web, bilgisayar ya da mobil… İstediğiniz platform için Java yazılımları geliştirin. Herhangi bir derleme, düzenleme yapmanıza gerek kalmadan aynı kodları tüm platformlar üzerinde çalıştırma imkanına sahip olursunuz.

Kariyerinizi Yükseltir: Java ile büyük şirketlerde iş bulma şansınız vardır. Java programlama dilini öğrenerek ve bu dilde uzmanlaşarak büyük şirketlerin dikkatini çekebilirsiniz. Bu sayede kariyeriniz için daha iyi seviyelere gelebilirsiniz.

Sıfırdan Java Öğrenmek İçin Nereden Başlamalıyım?

Bir programlama dilini sıfırdan öğrenmek istiyorsanız bazı planlar yapmalısınız. Plan ve program olmadan programlama dilini bırakın hiçbir şey öğrenemezsiniz. Peki, sıfırdan Java öğrenmek için ne yapmalısınız?

1- Hedef Belirleyin

Sıfırdan Java öğrenmeye başlarken ilk olarak hedefinizi belirlemeniz gerekir. Ne kadar ustalaşmak istiyorsunuz? Java ile neler yapmayı hedefliyorsunuz? Bunları her birini düşünerek hedefinizi koymalısınız. Orta seviye bir Java geliştiricisi olmak ve profesyonel bir Java geliştiricisi olmak arasında dağlar kadar fark vardır.

2- Plan Oluşturun

Disiplinli bir çalışma stili her zaman daha etkili olmuştur. Kendinize bir plan oluşturun. Bugün şu konuyu, yarın akşam şu konuyu, ertesi akşam ise şu konuyu çalışacağım gibi planlar yapın. Eğer gerçekten Java öğrenmek istiyor ve bu dilde uzman seviyesine yaklaşmak istiyorsanız günde 2-4 saat arası bir vakit ayırarak 4-5 aylık bir süreçte profesyonel Java geliştiricisi olabilirsiniz.

3- Temel Bilgilerle Başlayın

Her programlama dilinin kendine ait temel bilgileri vardır. Java öğrenmeye başlamadan önce bir temel atmanın faydası olacaktır. Java öğrenmek için de önemlidir. Java söz dizimi nasıldır, Java kodları nasıl derlenir, Java kodlarındaki hatalar nasıl düzeltilir? İlk olarak bu soruların cevabını öğrenin. Daha sonra basit uygulamalar geliştirmek ile devam edin. Zaman geçtikçe aklınıza gelen her şeyi Java programlama dilinin sunduğu imkanlar ile yapabileceğinizi göreceksiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 3
  1. Da Program lama hakkında bilgiler için hiç bir kaynak yok 2 saat tir araştırıyorum sanki ettimin dilini saklamışlar ya yok hiç veri yok ya.

    YanıtlaSil

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Sıfırdan Java Öğrenmek İçin Ne Yapmalıyım?
Sıfırdan Java Öğrenmek İçin Ne Yapmalıyım?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJ8ncWYakIm459KkCIPdzHJEn-SOOnJjmxIEDMHAlCtBUzyOY4wWlV0gsVx46PuPjtrlC64WwgQcvmipa31SU-twWGEqwq9Da6Smv-dp4DlcZB5ot8OwnK4GZSzuDoJbLZe9702p4m75M/s16000/Java.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJ8ncWYakIm459KkCIPdzHJEn-SOOnJjmxIEDMHAlCtBUzyOY4wWlV0gsVx46PuPjtrlC64WwgQcvmipa31SU-twWGEqwq9Da6Smv-dp4DlcZB5ot8OwnK4GZSzuDoJbLZe9702p4m75M/s72-c/Java.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/12/sfrdan-java-ogrenmek-icin-ne-yapmalym.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/12/sfrdan-java-ogrenmek-icin-ne-yapmalym.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu