Site Hızı Nedir? Site Hızı Nasıl Arttırılır?

 


Site Hızı Nedir? Site Hızı Nasıl Arttırılır?

İnternet sitesi sahiplerini ilgilendiren site hızı nedir ve site hızı nasıl arttırılır detaylı bir şekilde rehberimizde anlattık.

Başarılı bir internet sitesi için site hızı çok önemlidir. Ziyaretçilerin sitede daha uzun süre kalmalarını sağlamak isteyen web sitesi sahipleri, gerekli optimize çalışmalarını uygular. Bu sayede sayfa boyutunu düşer, siteye bağlanmak isteyen ziyaretçi daha çabuk bağlanır ve sitede gezinmeye başlar.

Yapılan bir araştırma göre 5 saniyeden daha yavaş açılan internet sitelerini ziyaretçilerin yüzde 78’i bağlanmasını beklemeden terk ediyor. Kim kazanmış olduğu bir ziyaretçiyi sadece site hızı yüzünden kaybetmek ister ki? Sorun değil, sizler için hazırladığımız kapsamlı site hızı arttırma rehberinde yapmanız gereken tüm detaylara değindik.

Site Hızı Nedir?

Site hızı, isminden de anlaşılacağı gibi ziyaretçilerin siteye daha hızlı bağlanmasını sağlayan, sayfalar arası geçiş yaparken bekleme süresini en aza indiren çalışmalar bütünüdür. Site hızı, internet dünyasında açılış hızı ve sayfa yükleme hızı olarak da adlandırılır.

Ziyaretçilerin ve müşterilerin internet sitesinden memnun kalmaları bakımında site hızının önemli bir yeri vardır. Yavaş açılan internet sitelerini kimse beklemez ve siteyi terk eder.

Ziyaretçi ve potansiyel müşteri kaybetmek istemeyen site sahipleri, gerekli optimize çalışmalarına uygulayarak daha hızlı açılan sayfalar sunarlar.



Site Hızı Nasıl Ölçülür?

Site hızını ölçmek için internette pek çok araç vardır. Üstelik profesyonel sonuçlar veren araçlar tamamen ücretsizdir. Aşağıda önerdiğimiz araçlar hem site hızını ölçmenizi sağlıyor hem de yapmanız gereken optimize çalışmaları konusunda sizi bilgilendiriyor.

Sitenin hızlı açılması SEO açısından da önemlidir. Google kullanıcı dostu siteleri daha çok sever. SEO nedir ve Site içi SEO nedir rehber yazılarımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Site Hızı Ölçme Araçları:

·        GTmetrix

·        Pingdom Tools

·        Google Pagespeed Insights

·        Web Page Test

Site Hızı Nasıl Arttırılır?

Site hızı arttırmak için yapılması gereken optimize çalışmaları hemen hemen her site için aynıdır. Bazı farklılıklar ve çeşitli çalışmalar gerektiren siteler için profesyonel bir hizmet almanızı tavsiye ederiz.

·        Kaliteli hosting firmasıyla çalışın: Hosting seçimi, site hızı konusunda en önemli maddedir. Çünkü sunucusu yavaş ve kalitesiz olan bir internet sitesine ne kadar çalışma yapılırsa yapılsın yeterli olmayacaktır. Kaliteli bir hosting firması ile çalışarak site hızınızı artırın. Site hızı performansı için hosting ne kadar önemlidir öğrenmek için bağlantıya tıklayın.

·        Resimleri optimize edin: Resimler bir internet sitesinin hızını en çok düşüren ögelerdir. Büyük boyutlara sahip resimler tam bir site hızı düşmanıdır. Sitenizde yalnızca 720 x 360 piksel bir alanda bulunan resmin asıl boyutu 1920 x 1080 piksel olursa bu sitenizin yavaşlamasına neden olacaktır. Aslında resmin boyutu 40 KB olması gerekirken büyük boyut kullanıldığı için 600 KB resim kullanmak site hızını düşürür. Piksel boyutunu düşürdükten sonra eğer dosya boyutu fazlaysa kaliteden de biraz tasarruf edin.

·        Önbellekleme yapın: Tarayıcı önbellekleme özelliği ile internet sitenizi sürekli ziyaret eden kişilere daha hızlı açılan sayfalar sunabilirsiniz. Ziyaretçinin tarayıcısında sitenizin dosyaları kayıtlı kalacaktır. Bu da bir sonraki ziyarette yeniden yükleme yapılmasının önüne geçerek siteyi daha hızlı açacaktır. WordPress önbellek temizleme yazımız için bağlantıya tıklayın.

·        CDN kullanın: CDN, dünyanın her yerinde kullanıcıların sitenizdeki dosyalara daha hızlı ulaşmasını sağlar. Ücretli bir hizmettir. Kullanabiliyorsanız kullanmanız önerilir.

·        Dosyaları küçültün: Sitenizin temelini oluşturan HTML, CSS ve JS dosyalarını küçültün. WordPress için çeşitli eklentilerle otomatik olarak küçültebilirsiniz. WordPress kullanmıyorsanız “HTML Minify” şeklinde arama yaparak tek tek tüm dosyalarınızı küçültün.

·         

YORUMLAR

Ad

Akıllı telefon,1,Alışkanlıklar,1,Astroloji,4,Başarı,3,Başarılı İnsanlar,1,Bilgisayar,44,Bilim,9,Blockchain,1,Blog,1,Burçlar,3,canlı,1,cansız saçlar,1,cilt,2,CoronaVirus,6,Covid-19,5,ÇayMolası,7,Davet,1,Değişim,1,deney,1,Dijital Pazarlama,58,Doğa Olayları,3,Eğlence,44,ekonomik,1,Eski eşyalar,1,Facebook,16,fayda,1,Fotoğrafçılık,1,Gezi,2,Gözleme,1,Grafik Tasarım,9,Gündem,242,Güzellik,5,Haberler,1,Hız,1,Instagram,57,influencer,50,İnternet,44,İş Dünyası,43,İz Bırakanlar,3,Kıyafet,2,Kişisel Gelişim,4,Kombin,2,Kripto Para,29,Last.fm,2,makyaj,2,Marka Yönetimi,12,Mimari,1,Minimalist,1,Minimalizm,1,Moda,3,Mutfak,1,Netflix,1,Oyun,67,Para,3,Psikoloji,3,Reels,1,Renkler,1,saç,1,Saç dökülmesi,1,Sağlık,25,saten,1,SEO,44,Snapchat,2,Spotify,4,Şık,1,tarayıcı,1,Tarih,2,Tarz,1,Teknoloji,53,Tiktok,18,TopStory,22,Topuklu Ayakkabı,1,Trend,1,Twitch,11,Twitter,16,Uygulama Bilgileri,55,Ürün Önerileri,3,VPN,1,Website kurulumu,11,Whatsapp,11,Wordpress,31,yastık,1,Yaşam,26,Yazılım,26,Yemek,2,Yemektarifi,5,Yeni yıl,1,Yeniden,1,Yenilikler,3,YouTube,45,YüksekSes,15,
ltr
item
Sosyal Medyanın Sesi: Site Hızı Nedir? Site Hızı Nasıl Arttırılır?
Site Hızı Nedir? Site Hızı Nasıl Arttırılır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK0AAr7vN_9HpGVrkNTmnSTnhhfZqjRof9UhJCbTT9zHE-kOPddIe5TycpSuBJR4MQhf1EVT0cvf-REZ_Zbnux-I1__3obHWnWt0vEKrMrSH8hwcsbIEOMEg4Wse8PKNbga5ml9049Ex4/s16000/google-pagespeed-insights-yenilendi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK0AAr7vN_9HpGVrkNTmnSTnhhfZqjRof9UhJCbTT9zHE-kOPddIe5TycpSuBJR4MQhf1EVT0cvf-REZ_Zbnux-I1__3obHWnWt0vEKrMrSH8hwcsbIEOMEg4Wse8PKNbga5ml9049Ex4/s72-c/google-pagespeed-insights-yenilendi.jpg
Sosyal Medyanın Sesi
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/12/site-hizi-nedir-site-hizi-nasil-arttirilir.html
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/
https://www.sosyalmedyaninsesi.com/2020/12/site-hizi-nedir-site-hizi-nasil-arttirilir.html
true
7051234978584080155
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı Tamamını gör Devam.. Yanıtla Yanıtı iptal et Sil By AnaSayfa SAYFALAR YAYINLAR TAMAMI SİZİN İÇİN ÖNERİLEN Kategori ARŞİV SEARCH TÜM YAYINLAR Talebiniz ile eşleşen yayın bulunamadı Back Home Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çrş Perş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şbt Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara hemen 1 dk önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et BU ÖZEL İÇERİK KİLİTLİDİR 1. ADIM: Sosyal medyada paylaşın 2. ADIM: Sosyal medyada paylaştığınız linke tıklayın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kod panoya kopyalandı Kod veya text kopyalanamadı , lütfen [CTRL]+[C] (CMD+C Mac için) uygulayın İçerik Tablosu